Werkdipje? 5 tips om gemotiveerd aan het werk te blijven!

By 25 juni 2018december 8th, 2020Nieuws

Werkdipje? Ben je even wat minder gemotiveerd? Dat is normaal. Wij geven je 5 tips om gemotiveerd aan het werk te blijven:

 
1.    Doe eens wat anders! 
Het is normaal dat je minder motivatie hebt als je in een werkroutine zit. Alles gaat iedere dag hetzelfde. Probeer toch eens deze patronen te doorbreken. Dat kan natuurlijk niet met alles, maar probeer het te doen met de elementen waarbij het wel kan. Als je gebruikelijke patronen eens op een andere manier gaat toepassen, stimuleer je de hersenen en kom je eerder tot nieuwe ideeën. 
 
2.    Praat met collega’s
Doordat je zo in een ‘werkflow’ zit, vergeet je soms dat het ook goed is om met collega’s te praten over werkzaken en uitdagingen. Door dit te bespreken en reacties van anderen aan te horen, kun je op een andere manier gaan denken of kan het je positieve energie geven. 
 
3.    Bepaal je leerpunten 
Soms raak je ongemotiveerd, omdat er flinke werkuitdagingen op je liggen te wachten. Maar raak daar niet ongemotiveerd van. Probeer juist deze punten als leerpunten te zien. Probeer voor jezelf te bepalen welke kennis, ervaringen en tools je nodig hebt om deze uitdagingen aan te kunnen. 
 
4.    Gezonde leefstijl
Een gezonde leefstijl geeft je energie. Het zorgt dat je beter en helder kunt nadenken. En hierdoor meer kracht hebt om je uitdagingen aan te gaan. 
 
5.    Zet je krachten in
Denk eens voor jezelf na wat jouw krachten zijn. Schrijf ze op en kijk hoe je deze kunt toepassen op je werk. Ook dit geeft je energie en motivatie!