Weinig privé gereden met uw bedrijfsauto? Dan krijgt u mogelijk geld terug!

By 20 juni 2017december 8th, 2020Nieuws

Tot 15 juli 2017 kunnen ondernemers bezwaar maken bij de Belastingdienst over het privégebruik van hun bedrijfswagen. Als je geen kilometerregistratie bijhield, legde de Belastingdienst automatisch 2,7 procent van de cataloguswaarde van de auto op als btw voor het privégebruik. Maar dit mag niet. 

 
De Belastingdienst kreeg sinds de invoering van de regeling ‘Btw betalen over het privégebruik van een auto van een zaak’ enorm veel klachten binnen. 
De rechter gaf de ondernemers gelijk. De Belastingdienst komt daarom nu met een reactie dat het mogelijk is om als ondernemer binnen 6 weken aan te tonen dat u uw zakelijke auto niet of amper privé heeft gebruikt
 
Als u kunt aantonen dat het aantal privékilometers lager ligt dan de forfaitaire regeling, dan kunt u al snel een paar honderd tot duizend euro per jaar terug krijgen. 
 
Het Ministerie van Financiën geeft aan dat waarschijnlijk niet alle bezwaarmakers in aanmerking komen voor deze terugbetaling. Want heeft u een kilometeradministratie ingeleverd, dan komt u niet in aanmerking.
 
Wilt u bezwaar maken? Dan kunt u dat hier doen. Binnen zes maanden laat de Belastingdienst weten of u in aanmerking komt.