Skip to main content

UWV verstuurt voorlopige berekeningen Wtl 2019

By 11 maart 2020december 8th, 2020Nieuws

UWV stuurt uiterlijk 15 maart 2020 een voorlopige berekening tegemoetkomingen uit de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl) aan werkgevers die hier recht op hebben.
In deze voorlopige berekening staat voor welke werknemers en voor welke bedragen de werkgever recht heeft op 1 of meer loonkostenvoordelen (LKV's), op het lage-inkomensvoordeel (LIV) of op het jeugd-lage-inkomensvoordeel (jeugd-LIV). De berekening is gebaseerd op de aangiften loonheffingen en correcties over 2019 die tot en met 31 januari 2020 zijn gedaan.

Controleer de berekening
Klopt de voorlopige berekening niet of mist u nog gegevens? Controleer dan eerst de ingediende aangiften loonheffingen 2019. Als u onjuistheden vindt, hebt u tot en met 1 mei 2020 de tijd om correctieberichten in te dienen. Correctieberichten na 1 mei 2020 neemt UWV niet mee in de definitieve berekening die u uiterlijk 31 juli ontvangt.
Wanneer uw ingediende aangiften wél kloppen en u toch nog vragen heeft, bel dan UWV Telefoon Werkgevers 088-8989295. Op de voorlopige berekeningen staat bij ‘Ons kenmerk’ een nummer. Houd dit nummer bij de hand als u belt.

Geen voorlopige berekening
Het kan zijn dat de werkgever geen voorlopige berekening heeft ontvangen, terwijl die wel werd verwacht. Ook dan kunt u contact opnemen met UWV Telefoon Werkgevers.
 
Wat kan de salarisafdeling van Van Bergen Ondernemersservice voor u doen?
Onze salarisafdeling raad u aan deze voorlopige berekening door ons te laten controleren. De bestede tijd zal hiervoor uiteraard wel bij u in rekening worden gebracht als extra werk. Wilt u ons dan een kopie van de voorlopige berekening mailen naar
salaris@van-bergen.nl. U ontvangt zo snel mogelijk bericht over de uitslag van de controle.