Servicebericht Toeslagen en Omzetbelasting

By 2 september 2019december 8th, 2020Nieuws

Voor de meeste klanten ontvangen wij al servicebericht aanslagen. Dat wil zeggen dat wij digitaal van de Belastingdienst een kopie ontvangen van de aanslagen:

  • inkomstenbelasting,
  • zorgverzekeringswet
  • en/of vennootschapsbelasting.

Vanaf nu kunnen wij ook kopieën ontvangen van de beschikkingen die ontvangen worden voor de toeslagen en omzetbelasting. De Belastingdienst zal u eerst informeren dat wij een verzoek hiertoe hebben ingediend. Per categorie en per kalenderjaar zal een brief aan u gezonden worden. Indien u het niet wenselijk vindt dat wij een kopie van de aanslagen ontvangen, dan kunt u de brief terugsturen naar de Belastingdienst of ons een seintje geven dat u niet wilt dat wij een kopie van de beschikkingen ontvangen.

Het ontvangen van de beschikkingen toeslagen of omzetbelasting moet gezien worden als een onderdeel van onze dossiervorming. Het is een extra hulpmiddel bij onze werkzaamheden. Wij controleren niet standaard alle ontvangen beschikkingen toeslagen en / of omzetbelasting. Wij adviseren u altijd om deze zelf te controleren. U kunt ons altijd even bellen of mailen als er vragen zijn over deze beschikkingen.

Wij zullen medio september een bericht aan de Belastingdienst sturen waarbij de procedure om toegang te krijgen tot de beschikkingen toeslagen / omzetbelasting gestart wordt. U zult dus naar verwachting eind september één of meerdere brieven van de Belastingdienst ontvangen.

Heeft u vragen? Neem gerust contact op!