Skip to main content

De Rijksoverheid heeft samen met sociale partners en onderwijsinstellingen het Platform Leeroverzicht gelanceerd. Het platform biedt een onafhankelijk overzicht van de verschillende scholingsmogelijkheden voor werkenden en werkzoekenden en de daarbij behorende regelingen en subsidies.

70.000 opleidingen
Het Platform Leeroverzicht geeft inzicht in meer dan 70.000 opleidingen voor werkenden en werkzoekenden. Van trainingen en cursussen tot erkende studies en andere opleidingsvormen. Ook is via het platform informatie te vinden over 300 financiële regelingen, zowel landelijk als regionaal, die de kosten voor de opleiding deels of volledig kunnen dekken. Verder wordt er doorverwezen naar instanties waar werknemers, werkzoekenden en werkgevers zo’n regeling kunnen aanvragen. De website verwijst voor loopbaanadvies naar een Leerwerkloket in de buurt en andere organisaties die loopbaanadvies geven.

Het Leeroverzicht is één van de initiatieven uit het meerjarig actieprogramma Leven Lang Ontwikkelen (2019–2022). Het bevorderen van de leercultuur in Nederland is het doel van dit programma.

Regelingen en subsidies
De SER biedt ook een overzicht van verschillende subsidieregelingen en scholingsaanbod voor werkenden en werkzoekenden. Op deze pagina vind je meer informatie over financieringsregelingen en op deze pagina staat een overzicht van kosteloze opleidingsmogelijkheden.

Bron: SER