Elektronische kopie aanslagen worden Service Berichten Aanslagen

By 12 december 2013december 8th, 2020Nieuws

Op dit moment ontvangen wij van de meeste cliënten op kantoor elektronisch een kopie van uw aanslag Inkomstenbelasting Premievolksverzekeringen en van de Inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet. Voor rechtspersonen ontvangen wij een kopie van de aanslagen Vennootschapsbelasting. Hoewel er inhoudelijk voor u niets wijzigt, gaat er technisch wel iets veranderen. De technische aanlevering gaat voortaan verlopen via nieuwe beveiligingscertificaten. Ook wordt de naam gewijzigd van Elektronische Kopie Aanslagen (EKA’s) naar Service Berichten Aanslagen (SBA’s).

Wat verandert er voor u?
Feitelijk gaat het in beide gevallen om een kopie van de aanslag die aan ons kantoor via de digitale snelweg verstuurd wordt. Echter zal dit in de nabije toekomst via nieuwe beveiligingscertificaten en versleuteling gaan plaats vinden. Om deze nieuwe certificaten te kunnen gebruiken gaan wij als kantoor via de Belastingdienst opnieuw verzoeken om elektronische kopie aanslagen van u, uw partner of uw B.V. te mogen ontvangen. U ontvangt naar aanleiding van ons verzoek binnenkort een brief van Logius. Deze firma verzorgt namens de Belastingdienst de afwikkeling van machtigingsaanvragen.

Wat mag u doen?
Indien u akkoord gaat met het ontvangen van kopie aanslagen door ons kantoor, dan hoeft u niets te doen. Bent u niet akkoord, dan staat in de brief hoe u kunt reageren. Uiteraard kunt u altijd met ons contact opnemen indien u vragen heeft over de overgang van EKA’s naar SBA’s. Neem dan contact op met uw vast aanspreekpunt bij Van Bergen of met Boudewijn Jacobs.