Einde pensioen in eigen beheer in zicht?

By 1 oktober 2015december 8th, 2020Nieuws

Wiebes wil af van fiscale steun voor sparen in eigen beheer.
Staatssecretaris Wiebes van Financiën wil af van fiscale tegemoetkomingen voor dga’s die in eigen beheer een oudedagsvoorziening opbouwen. Voor beëindiging van het huidige pensioen in eigen beheer stelt hij een belastingkorting voor.

Dit meldt het FD. Wiebes deed dit verreikende voorstel donderdag tijdens een overleg met de Vaste Kamercommissie voor Financiën over de problemen met het pensioen in eigen beheer.
Eerder dit jaar kwam Wiebes al met twee mogelijke oplossingsrichtingen voor het pensioen in eigen beheer. Hierbij ging het om een fiscale reserve in eigen beheer voor de oude dag, de zogenoemde oudedagsbestemmingsreserve (OBR), en een variant op een beschikbarepremieregeling met een vast oprentingspercentage. De staatssecretaris vroeg zich toen al af of pensioen in eigen beheer niet aan het einde van zijn levenscyclus gekomen is.
Het voorstel om fiscale faciliteiten voor de oudedagsvoorziening in eigen beheer af te schaffen, werd vandaag positief ontvangen door een meerderheid in de Kamer, aldus het FD