De zoekhulp betalingskenmerk van de Belastingdienst is veranderd

Voorheen konden wij het betalingskenmerk invoeren bij de zoekhulp betalingskenmerk van de Belastingdienst. Met deze zoekhulp konden wij achterhalen bij welk aangifte-, aanslag- of beschikkingsnummer het betalingskenmerk hoort.

Het betalingskenmerk is nodig bij uw betaling aan de Belastingdienst. Zonder dit betalingskenmerk kan de Belastingdienst uw betaling niet verwerken.

De Belastingdienst gaat zorgvuldig om met de gegevens van burgers en bedrijven en met uw privacy. Daarom kunnen wij met dit hulpmiddel niet (meer) met een betalingskenmerk een aangifte-, aanslag- of beschikkingsnummer zoeken.

Aanslagen en beschikkingen toevoegen aan administratie
Bij de bankmutaties staat (meestal) alleen het betalingskenmerk vermeldt. Aangezien wij met deze zoekhulp geen aangifte-, aanslag- of beschikkingsnummer meer kunnen opzoeken, willen wij u verzoeken om voortaan de ontvangen aanslagen en/of beschikkingen van de Belastingdienst toe te voegen aan hun administratie, zodat wij deze op een correcte manier kunnen verwerken in de boekhouding.

Daarnaast willen wij u verzoeken om eventuele overige correspondentie van de Belastingdienst bij de boekhouding te voegen.

Bron: Belastingdienst