Btw-aangifte, via mijn Belastingdienst, wel ingevuld, maar niet verzonden

By 14 februari 2019december 8th, 2020Nieuws

Belastingdienst: Het kan zo zijn dat als er gebruik is gemaakt van de nieuwe portaal Mijn Belastingdienst Zakelijk voor de btw-aangiftte wel is ingvuld, maar deze aangifte niet is verzonden. 

De Belastingdienst laat weten dat vele gebruikers een belangrijk handeling zijn vergeten bij het invullen van de btw-aangifte. Het gaat om het voor de tweede keer invullen van de DigiD. Men logt vaak in in deze omgeving met zijn DigiD, maar om de aangifte officieel te versturen moet opnieuw zijn DigiD invullen. 

U hoeft zich geen zorgen te maken als dit bij u is gebeurd. U kunt geen boete ontvangen, omdat de Belastingdienst een brief naar deze betreffende ondernemers gestuurd heeft om hun te wijzen op dit probleem. 

De status kunt u zelf ook controleren. Onder het tabblad 'omzetbelasting' in de omgeving Mijn Belastingdienst Zakelijk. Hier staat uw status. Als er onder 'Openstaande btw-aangiften' de status 'nog insturen of nog ondertekenen' staat, dan is uw aangifte niet verstuurd. De uiterste datum om de aangifte alsnog in te sturen is 7 februari 2019. 

Heeft u vragen hierover, neem gerust contact op.