Uitstel van betaling verder verlengd

Het bijzonder uitstel van betaling is opnieuw verlengd tot en met 31 maart 2022.

Heeft u al bijzonder uitstel van betaling gekregen? Dan wordt dit automatisch verlengd voor belastingen waarvan de uiterste betaaldatum verstrijkt voor 1 april 2022. U hoeft hier zelf voor geen verdere actie voor te ondernemen.

Heeft u nog geen uitstel van betaling aangevraagd, heeft u alle schulden al afgelost of bent u door de coronamaatregelen toch weer in betalingsproblemen gekomen? In dit geval kunt u (opnieuw) bijzonder uitstel van betaling aanvragen. Dit geldt dus ook voor bijvoorbeeld de maandaangiften van januari en februari 2022 voor de loonheffing en voor de btw, omdat het bijzonder uitstel belastingen betreft.

Let op
Het feit dat u uitstel van betaling hebt gekregen, betekent niet dat u ook uitstel hebt voor het indienen van de btw-aangifte(n) en loonaangifte(n). Deze moet u dus wel tijdig blijven indienen. U hoeft alleen de verschuldigde belasting nog niet te betalen. De nieuwe belastingschuld wordt opgeteld bij de belastingschuld die u vanaf 1 oktober 2022 moet gaan aflossen op grond van de betalingsregeling. Bij deze regeling moet u vanaf 1 oktober a.s. in zestig maanden (dus uiterlijk tot 1 oktober 2027) uw belastingschulden afbetalen aan de Belastingdienst.

Bron: Fiscount