Skip to main content

Als de subsidieperiode is afgelopen wordt er aan de ondernemers gevraagd hun werkelijke omzet door te geven. Ondernemers hebben langer de tijd om hun omzetgegevens aan te leveren. De deadline voor de vaststelling van TVL Q1 2021 sluit op 12 november. Deze deadline stond eerst op 1 oktober.

Alle ondernemers hebben een e-mail gekregen met de vraag hun werkelijke omzet door te geven. De gegevens zijn voor een groot gedeelte al ingevuld met de gegevens die bekend zijn bij de Belastingdienst. De ondernemer moet de aanvullende informatie nog invullen en moet akkoord geven.

Reageert u als ondernemer niet, dan wordt een besluit genomen over de hoogte van de subsidie.

Bent u een ondernemer met een TVL-aanvraag van €125.000 of meer? Dan moet u het accountantsproduct direct meesturen bij het indienen van de vaststelling. Het accountantsproduct kunt u vinden op de website van het NBA.

Voor ondernemers die toch minder omzetverlies hadden en van wie het definitieve bedrag naar beneden bijgesteld moet worden, mogen gebruik maken van een renteloze betalingsregeling. Deze ondernemers kunnen online een betalingsregeling treffen en kiezen uit terugbetalen in 6 of 12 maandelijkse termijnen. Ook is het mogelijk een persoonlijke betalingsregeling af te spreken.

Lees meer op de website van de Rijksoverheid.

Bron: Rijksoverheid