Skip to main content

Coronamaatregel: Geen bijverdiengrenzen vakantiekrachten

By 17 juni 2020december 8th, 2020Corona nieuws

Het kabinet heeft besloten dat er vanwege de coronacrisis er in 2020 geen bijverdiengrenzen voor vakantiekrachten gelden met een studielening of studiefinanciering. Het is daarnaast vanaf dit jaar mogelijk voor vakantiekrachten onder de 18 jaar dat zij onbeperkt mogen bijverdienen, zonder dat dit gevolgen heeft voor de kinderbijslag. 

Er wordt vaak gebruik gemaakt van vakantiekrachten om de zomerdrukte op te vangen. Deze vakantiekrachten zijn vaak student met een studielening of studiefinanciering. Als zij te veel verdienen, moeten ze hun lening of financiering stopzetten om te voorkomen dat ze na afloop van het jaar moeten terugbetalen. Sommige studenten werken in een crurciaal beroep en maken nu door de coronacrisis meer uren maken. De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) wil niemand door extra verdiensten op dit moment in de problemen brengen en laat de bijverdiengrenzen vervallen voor alle studenten.

Geen bijverdiengrenzen meer voor kinderbijslag
Ook jongeren van 16 en 17 jaar waarvoor de ouders kinderbijslag ontvangen, hoeven sinds 1 januari van dit jaar ook geen rekening meer te houden met bijverdiengrenzen als zij extra bijverdienen als vakantiekracht. Zij mogen nu ook onbeperkt bijverdienen naast de ontvangen kinderbijslag.

Heeft u vragen over de bijverdiengrenzen? Neem contact met ons op.

Bron: Rendement