Skip to main content

Aanvragen verlenging bijzonder uitstel van betaling kan online vanaf 29 juni (update)

By 22 juni 2020december 8th, 2020Corona nieuws

Hebt u in maart bijzonder uitstel van betaling gevraagd vanwege de coronacrisis? Dan loopt dat uitstel binnenkort af. Wij verwachten dat 29 juni 2020 een online formulier beschikbaar is waarmee u verlenging van het uitstel kunt aanvragen. U kunt dit formulier ook gebruiken wanneer uw uitstel vóór 29 juni 2020 afloopt. Tot die tijd kunt u uiteraard ook schriftelijk dit uitstel aanvragen.

Vanaf 16 maart kon u als ondernemer bijzonder uitstel van betaling vragen voor verschillende belastingen als uw bedrijf door de coronacrisis in betalingsproblemen was gekomen. Als u dat deed, kreeg u automatisch 3 maanden uitstel.

Loopt voor u het bijzonder uitstel van 3 maanden binnenkort af? En hebt u langer uitstel nodig? Dan kunt u een verzoek doen om verlenging van het bijzonder uitstel van betaling. Wij werken aan een online formulier waarmee u dat kunt doen. Wij verwachten dat dit formulier vanaf 29 juni 2020 beschikbaar zal zijn. Wanneer wij (nog) geen verlengingsverzoek voor bijzonder uitstel ontvangen, sturen wij u tijdig een brief om aan te kondigen dat dit uitstel vervalt.

Vroeg u het bijzonder uitstel voor 3 maanden voor een bedrag vanaf € 20.000? Dan hebben wij extra informatie van u nodig. Ook deze informatie kunt u straks via het nieuwe online formulier meesturen. Op Bijzonder uitstel van betaling vanwege coronacrisis leest u hier meer over.

Wanneer het nieuwe online formulier daadwerkelijk beschikbaar is, melden wij dat.

Bron: Belastingdienst