Skip to main content

De doelgroep voor de TOGS-regeling (en de TVL- MKB) is opnieuw uitgebreid

By 22 juni 2020december 8th, 2020Corona nieuws

Een laatste uitbreiding voor de TOGS- regeling.
De doelgroep voor de TOGS-regeling (en de TVL- MKB) is opnieuw uitgebreid. Dit keer met warme bakkers, audiciens, handelaren en reparateurs van caravans en supermarkten gevestigd op campings, stations, transsportterminals, studentencampussen en recreatieterreinen. Daarnaast is het nu door de laatste veranderingen ook mogelijk dat dorpshuizen en wijkcentra een aanvraag voor de TOGS-regeling / TVL-regeling kunnen indienen, als zij aan de voorwaarden voldoen.

De kamer laat weten dat dit de laatste uitbreiding is van de lijst met kwalificerende bedrijven en instellingen voor deze regelingen.

De TOGS-uitkering van € 4.000 kan nog tot en met vrijdag 26 juni 2020 worden aangevraagd. Eind juni gaat volgens de laatste berichtgeving hierover van de RVO het loket voor de aanvragen van de Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL MKB) open. MKB-ondernemers met minder dan 250 medewerkers kunnen deze tegemoetkoming van maximaal € 50.000 (netto) aanvragen voor de vaste lasten in de maanden juni, juli, augustus en september 2020, mits zij meer dan 30% omzetverlies lijden door de coronacrisis.

Bron: Rijksoverheid – Fiscount