Skip to main content

10 tips voor het starten van uw eigen bedrijf

By 10 september 2017januari 11th, 2021Blog
Heeft u plannen voor het starten van een eigen bedrijf? Bij het zelfstandig ondernemen komen nogal wat zaken kijken. Een goede start is het halve werk. In deze blog nemen we u mee in de belangrijkste zaken bij het starten van uw eigen bedrijf.
Ondernemers krijgen weer vertrouwen en vertrouwen geeft kracht. En wij bij Van Bergen juichen dit ondernemerschap alleen maar toe! Want ondernemers houden de motor van de economie draaiende.
Door al dit vertrouwen, kunnen veel ondernemers niet wachten om van start te gaan met hun eigen onderneming. De twee belangrijkste aspecten voor het starten van uw eigen onderneming zijn:
 1. Startkapitaal;
 2. Kennis voor het oprichten en onderhouden van uw eigen onderneming.
Veel ondernemers hebben een grote passie voor hun vak. Dus dat is geen probleem. Maar voor het onderhouden en oprichten van een eigen bedrijf is veel specifieke kennis nodig. En zoals we al aangaven: ‘Een goede start is het halve werk’. U kunt het immers maar één keer goed doen. Wij helpen u graag met het starten van uw eigen onderneming.
5 belangrijkste aspecten bij het starten van uw eigen onderneming 
Aspecten waar u rekening mee moet houden bij het starten van uw eigen onderneming zijn:
 • Schrijven van een goed ondernemingsplan;
 • Kredietaanvraag;
 • Het kiezen van de juiste rechtsvorm;
 • Financiële en fiscale regels;
 • Boekhouden.
Niet alleen in het begin is goede begeleiding erg belangrijk, maar ook tijdens de groei van uw bedrijf moet u rekening houden met belangrijke zaken. Bijvoorbeeld advies bij het aannemen van het juiste personeel of wat te doen als uw bedrijf internationaal gaat?
Voor het starten van uw eigen bedrijf, is het belangrijk dat u advies krijgt dat specifiek is afgestemd is op uw situatie. Maar er zijn ook wat algemene tips en aspecten waar iedere ondernemer rekening mee moet houden. Daarom geven wij u hieronder enkele tips waar u aan moet denken bij het starten van een eigen onderneming.
10 tips voor het starten van een eigen onderneming
 1. Denk aan de juiste prijsstelling;
 2. Zorg voor een passende rechtsvorm en juridische structuur;
 3. Zorg voor de belangrijkste verzekeringen (de gouden 3);
 4. Zorg voor een goede tijdregistratie;
 5. Zorg voor een goede financiële administratie, er zijn veel mogelijkheden maar wat past bij U;
 6. Zorg voor een goede personeels-/loon- en verzuimregistratie;
 7. Voldoe aan de bewaarplicht , die is 7 jaar en soms zelfs 10 jaar;
 8. Zorg voor een goede dossiervoering en denk daarbij aan de AVG;
 9. Zorg voor uw klant, die heeft altijd gelijk;
 10. Ga naar de adviseur die bij u past!!
Waarom Van Bergen ondernemerszaken?
Hierboven hebben wij u 10 algemene tips gegevens die belangrijk zijn bij de start van een eigen onderneming. Er komt alleen nog veel meer bij kijken dan alleen deze 10 aspecten. Het is belangrijk dat u vanaf het begin de juiste keuzes maakt en de juiste dingen regelt en vastlegt. Wij bij Van Bergen helpen uw graag met het starten van uw eigen onderneming. Wij hebben een hart voor persoonlijkheid. Dit betekent dat wij niet alleen interesse hebben in de zakelijke aspecten, maar juist ook interesse hebben in uw bedrijf. Dat is volgens ons het belangrijkste in het ondernemerschap, elkaar motiveren! Zodat u zich geen nummer voelt, maar een persoon. Een persoon met een onderneming, waar wij graag een hart voor hebben. En zorgen dat het hart van uw organisatie blijft kloppen op de juiste manier.
Dus denkt u aan het starten van uw eigen bedrijf? Neem vrijblijvend contact op met ons kantoor en laat u informeren en adviseren door een van onze medewerkers.
Van Bergen ondernemerszaken. Hart voor de zaak.