Skip to main content

Is uw voorlopige berekening Wtl 2019 al gecontroleerd?

By 24 april 2020december 8th, 2020Nieuws

Het UWV heeft uiterlijk 15 maart 2020 een voorlopige berekening tegemoetkomingen uit de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl) gestuurd aan werkgevers die hier recht op hebben.

In deze voorlopige  staat voor welke werknemers en voor welke bedragen de werkgever recht heeft op 1 of meer loonkostenvoordelen (LKV's), op het lage-inkomensvoordeel (LIV) of op het jeugd-lage-inkomensvoordeel (jeugd-LIV). De berekening is gebaseerd op de aangiften loonheffingen en correcties over 2019 die tot en met 31 januari 2020 zijn gedaan.

U heeft nog tot 1 mei 2020 om correctieberichten in te sturen
Klopt de voorlopige berekening niet of mist u nog gegevens? Controleer dan eerst de ingediende aangiften loonheffingen 2019. Als u onjuistheden vindt, hebt u tot en met 1 mei 2020 de tijd om correctieberichten in te dienen. Correctieberichten na 1 mei 2020 neemt UWV niet mee in de definitieve berekening die u uiterlijk 31 juli ontvangt. Wanneer uw ingediende aangiften wél kloppen en u toch nog vragen heeft, bel dan UWV Telefoon Werkgevers 088-8989295. Op de voorlopige berekeningen staat bij ‘Ons kenmerk’ een nummer. Houd dit nummer bij de hand als u belt.

Geen voorlopige berekening
Het kan zijn dat de werkgever geen voorlopige berekening heeft ontvangen, terwijl die wel werd verwacht. Ook dan kunt u contact opnemen met UWV Telefoon Werkgevers.

Wat kan de salarisafdeling van Van Bergen Ondernemerszaken voor u doen?
De salarisafdeling kan deze voorlopige berekening voor u controleren. Dit wordt gezien als extra werk en de bestede tijd zal hiervoor bij u in rekening worden gebracht. Wilt u ons dan een kopie van de voorlopige berekening mailen naar salaris@van-bergen.nl. U ontvangt zo snel mogelijk bericht over de uitslag van de controle.